SDE++ en SCE subsidie: wanneer en voor wie?

Verkoop jouw energie via de beste PPA

Subsidie voor de “onrendabele top”.

SDE++ en SCE zijn subsidies die bedoeld zijn om opwekkers van duurzame groene stroom een financieel duwtje in de rug te geven. In beide gevallen wordt bekeken wat de marktopbrengst is voor de geleverde groene stroom en wordt, indien noodzakelijk, het tekort aan opbrengsten op de markt aangevuld met subsidie. Zo wordt de onrendabele top van de investering gecompenseerd waardoor vergroenen loont.

 

Wat is het verschil tussen SDE++ en SCE?

SDE++ (Stimulering Duurzame Energietransitie) is bedoeld voor bedrijven die willen verduurzamen. Een voorwaarde voor het verkrijgen van een subsidiebeschikking is levering van energie via een grootverbruikaansluiting en ruimte voor de (beoogde) teruglevering op het net.

SCE (Subsidie Coöperatieve Energieopwekking) is bedoeld voor energiecoöperaties en bijvoorbeeld Verenigingen van Eeigenaren (VVE) die gezamenlijk investeren in de opwek van duurzame energie.

 

PPA of teruglevercontract

Een energieproducent met een SDE++ of SCE beschikking verkoopt zijn stroom doorgaans middels een PPA of teruglevercontract aan een energieleverancier die deze stroom vervolgens weer levert aan eindgebruikers. Hier ontstaan vaak grote prijsverschillen tussen de opbrengst voor de producent en de prijs die de eindgebruiker betaalt.

 

All in power helpt je het maximale uit je duurzame project te halen

All in power heeft twee mogelijkheden om je te helpen je opbrengsten te optimaliseren. Zo bieden wij je een PPA aan voor teruglevering aan de EPEX-DAM energiebeurs. Je ontvangt 100% van de beursprijs voor de opgewekte energie, minus bescheiden kosten voor het gebruik van ons platform. Lees hier alles over onze beurs PPA.

Ook bieden wij de unieke mogelijkheid om je stroom te verkopen aan afnemers. Je ontvangt dan de commerciële prijs voor de door jou opgewekte energie minus de lage kosten voor ons platform. Je klanten haal je uit je eigen netwerk. Hier lees je alles over zelflevering via All in power.

Heb je geen mogelijkheid om in het eigen netwerk klanten te vinden? Geen nood, onze energieveiling koppelt vraag en aanbod aan elkaar en biedt beide partijen een uitstekende deal voor de uitwisseling van groen stroom. Je vindt hier alle informatie over onze energieveiling.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag zodat jij het hoogste rendement uit je duurzame project haalt.