Nooit meer leveren tegen negatieve prijzen

Bodemprijsbescherming helpt je rendement te optimaliseren

De rol van bodemprijsbescherming

Wij zorgen dat u meer gaat verdienen aan uw duurzame energie. Via het platform betalen wij u de volledige waarde van uw duurzame energie uit en doen er alles aan om die waarde zo groot mogelijk te maken. Bij negatieve prijzen betaalt u om stroom terug te leveren. We begeleiden u daarbij waar nodig, zodat u maximaal profiteert van de energie die u produceert. Met bodemprijsbescherming helpen wij u voorkomen dat u hoge kosten ervaart als gevolg van negatieve prijzen.

Negatieve prijzen

Als het aanbod groter is dan de vraag, kan het voorkomen dat er een negatieve elektriciteitsprijs ontstaat. Bij negatieve prijzen kost het terugleveren van duurzame energie geld. U krijgt mogelijk nog subsidie waarmee u per saldo een deel van uw kosten gecompenseerd krijgt, de bodemprijs is het prijspeil waarbij de kosten van teruglevering groter zijn dan de baten. In de volgende grafiek is duidelijk te zien dat de prijzen extreem negatief kunnen worden op dagen met veel aanbod van duurzame energie. Een 100 kWp zonnepark zou op deze dag ongeveer 60 euro aan kosten kunnen besparen door negatieve prijzen te vermijden.

 

Afschakelen? Soms wel, voor de transitie

Hoewel wij als doel hebben om de energietransitie zo snel mogelijk te laten verlopen is het toch niet altijd raadzaam om duurzame energie op te wekken. Negatieve prijzen geven aan dat de markt te veel aanbod heeft en prikkelt om energie te verbruiken of op te slaan. De kosten die gemaakt worden om ondanks negatieve prijzen toch energie terug te leveren kunnen beter geinvesteerd worden in zaken die de transitie verder brengen zoals de realisatie van extra zonnepanelen, windturbines, batterijen en voorzieningen om energieverbruik te verschuiven naar momenten van duurzame productie (slim laden, slim koelen, slim verwarmen, etc.).

Bodemprijsbescherming

All in power biedt producenten bodemprijsbescherming aan. Bodemprijsbescherming is een gratis dienst waarmee producenten dagelijks bij All in power kunnen opvragen wanneer het niet rendabel is om energie terug te leveren. Met deze informatie kunnen producenten zelf zorgen dat de productie op de juiste momenten wordt afgeschakeld.

 

Behaal extra rendement bovenop uw subsidie

Met onze PPA inclusief bodemprijsbescherming verdien je meer aan je duurzame energie. 

Begin vandaag nog Plan je adviesgesprek