Wat is een bodemprijsbescherming?

Bij het opwekken van duurzame energie, zoals zonne-energie en windenergie, kunnen zich situaties voordoen waarin de energieprijzen negatief worden. Dit betekent dat de elektriciteitsprijzen tijdelijk zo laag zijn dat producenten in feite moeten betalen om hun energie op het netwerk te zetten. Voor energieconsumenten kan dit echter leiden tot onverwacht hoge kosten.

Om dit risico te beperken en onze klanten te beschermen, bieden wij bodemprijsbescherming aan. Met bodemprijsbescherming zorgen wij ervoor dat je geen hoge kosten ervaart als gevolg van negatieve energieprijzen. Dit doen we door afspraken te maken waarbij de prijs van duurzame energie nooit onder een bepaald niveau zal dalen, zelfs niet tijdens perioden van negatieve prijzen.

Door bodemprijsbescherming te bieden, geven we onze klanten gemoedsrust en stabiliteit in hun energiekosten. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte facturen als de energieprijzen tijdelijk negatief worden. Bovendien stimuleert dit beleid investeringen in duurzame energie, omdat producenten zich minder zorgen hoeven te maken over de volatiliteit van de energiemarkt.

Bodemprijsbescherming is een essentieel aspect van onze toewijding aan klanttevredenheid en duurzaamheid. Het stelt ons in staat om onze klanten te ondersteunen bij hun streven naar een groenere toekomst zonder financiële zorgen. Samen kunnen we bouwen aan een veerkrachtig energiesysteem dat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook economisch stabiel en betaalbaar voor iedereen. Met bodemprijsbescherming maken we duurzame energie toegankelijk en betrouwbaar, en dragen we bij aan een duurzamere wereld voor iedereen.

All in power

Categorieën:

DuurzaamheidFinancieel

Meest bekeken

Platform update november 2023: geoptimaliseerde grafieken

We delen met enthousiasme mee dat er een nieuwe update is uitgebracht voor ons platform, waardoor het nog eenvoudiger wordt om je energieverbruik te monitoren via onze grafieken. ...
Lees meer

Waar staat PPA voor?

PPA staat voor Power Purchase Agreement, ook wel bekend als een (terug)leveringsovereenkomst in het Nederlands. Het is een belangrijk instrument dat wordt gebruikt in de wereld van duurzame ...
Lees meer

Wat is een GVO?

GVO staat voor Garantie van Oorsprong. Het is een digitaal certificaat dat dient als bewijs dat elektriciteit op een groene en duurzame manier is opgewekt. Het GVO certificaat ...
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.