Wat is een modelcontract?

In Nederland is elke energieleverancier verplicht om een flexibel modelcontract aan te bieden. Dit contract is maandelijks opzegbaar en hanteert variabele tarieven voor zowel stroom als gas. Het biedt voordelen zoals kosteloze opzegging, altijd actuele tarieven en eenvoudige vergelijking met andere energieleveranciers.

Het grote voordeel van het flexibele modelcontract is de flexibiliteit. Je kunt op elk gewenst moment kosteloos overstappen naar een andere leverancier, zonder vast te zitten aan een langlopend contract. Dit is ideaal voor situaties waarin je bijvoorbeeld tijdelijk een pand huurt en niet weet hoe lang je daar zult blijven.

Het nadeel van het flexibele modelcontract is dat de tarieven vaak hoger zijn dan bij een contract met een langere looptijd. Dit komt omdat langlopende contracten vaak gunstigere tarieven kunnen aanbieden vanwege hun langere termijn.

Als je behoefte hebt aan flexibiliteit en vrijheid, is het flexibele modelcontract een goede keuze. Wil je echter profiteren van lagere tarieven en ben je van plan langere tijd bij dezelfde leverancier te blijven, dan kan een contract met een langere looptijd wellicht meer geschikt zijn.

Wil je energie afnemen van ons en profiteren van onze diensten, klik dan hier om je vrijblijvend aan te melden. Wij staan klaar om je te voorzien van groene energie en je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

All in power

Categorieën:

Financieel

Meest bekeken

Stroometiketten

Lees meer

Wat is zelflevering?

De revolutie van zelflevering! Welkom bij de revolutie van zelflevering – de krachtige trend waar individuen hun eigen elektriciteit verkopen, weg van traditionele energiebedrijven. Dit is meer dan ...
Lees meer
zelflevering

Meest gestelde vragen Webinar All in power 23 november 2023

Bekijk hier alle vragen rondom de All in power Energieveiling.
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.