Energieveiling november 2023 voor producenten

Verkoop je groene stroom tegen het vaste tarief van 15,75 cent per kWh. Bepaal zelf hoeveel stroom je wilt verkopen. Wij gaan je dan matchen met een afnemer via de veiling!

Krijg een betere prijs dan op de beurs

Bepaal zelf de hoeveelheid

Wij regelen de administratie

Binnen 5 minuten aangemeld

Let op: de Energieveiling november 2023 is wegens succes verlengd tot 14 december 2023 om 15:00 uur. Zo hebben meer afnemers de kans zich aan te melden en te profiteren van de hoeveelheid aangemelde producenten!

Direct aanmelden

Samen staan we sterker!

Hoge prijzen en onzekerheid over stijgende energiekosten leiden tot zorgen bij afnemers. In deze tijden heb jij als producent de mogelijkheid om energie te leveren tegen een vaste prijs. Als je als energie producent tenminste 50.000 kWh per jaar aan nettoproductie hebt, en je  rendement wilt verbeteren, matchen wij graag jouw energieaanbod aan afnemers die zijn geholpen met een stabiel inkooptarief. Samen staan we sterker!

Direct leveren aan eigen afnemers

Energie wordt veelal aangeboden aan wat wij noemen de “energiereuzen”.  Omdat wij deze partij(en) elimineren zijn er geen extra commissies of bemiddelingskosten, wat kan leiden tot lagere energietarieven voor consumenten.

De reden dat All in power via deze veiling iedereen kan laten winnen is simpel, de kosten worden drastisch verlaagd door op ons platform vraag en aanbod direct te koppelen. Jij als producent  verdient meer, de afnemer betaalt minder en verder verduurzamen loont! Win-win-win, noemen wij dat!

Voordelen van onze energieveiling voor producenten

Het deelnemen aan de All in power energieveiling biedt diverse voordelen voor producenten:

  1. Gemak: Verkrijg jouw afnemers via de energie veilig. Je hoeft dus niet zelf te werven!
  2. Transparantie: Vergelijk prijzen en voorwaarden gemakkelijk in een overzichtelijk en transparant veilingproces.
  3. Zakelijke groei: Bevorder groei van je klantenbestand en vergroot inkomsten.
  4. Risicobeheer: Verminder risico’s door verschillende contracten aan te bieden en je portfolio te diversifiëren.
zonnepanelen-bedrijf-dak

Onze kosten

Het direct leveren van energie aan een afnemer gaat echter wel gepaard met een aantal kosten. De volgende kosten zijn van invloed op je uiteindelijke verdiensten:

  • Veilingkosten
  • Platformkosten
  • Onbalanskosten
  • Profielkosten

Hieronder leggen we de opbouw van deze kosten uit en hoe jouw netto verdiensten als producent van groene stroom eruit komen te zien.

Platformkosten

De vaste kosten die producenten altijd betalen voor het gebruik van All in power. Dit betreft €5,99 per maand plus €0,0035 per kWh.

Veilingkosten

Deelname aan de veiling zelf is gratis. Wanneer er via de veiling een overeenkomst tot stand komt, betaal je per kWh 1 cent aan veilingkosten voor onze diensten.

Onbalanskosten

Aangezien de perfecte voorspelling niet bestaat, zijn er altijd onbalanskosten. De onbalanskosten van onze portfolio brengen we tegen kostprijs in rekening bij jou en de andere gebruikers van het platform. Je onbalanskosten zijn gegarandeerd voordelig, omdat wij de markt verslaan met de geavanceerde voorspelmodellen van Dexter Energy. Je leest hier meer over de onbalansbijdrage.

Profielkosten

We gebruiken de beurs als batterij zodat je 24/7 stroom kunt leveren. De stroom die niet direct kan worden afgenomen wordt via de beurs uitgesteld geleverd. De onkosten die wij maken om jouw stroom te leveren heten profielkosten. De profielkosten zijn verwerkt in het tarief. Lees hier hoe profielkosten precies werken.

Voorbeeldberekening*

Voor onderstaande berekening gaan wij uit van conservatieve profielkosten, zodat dit een veilig uitgangspunt is voor de praktijk.

Opbrengst per kWh+ 0,1575
Platformkosten– 0,0035
Veilingkosten– 0,0100
Onbalansbijdrage afnemer– 0,0120
Onbalansbijdrage producent– 0,0120
Profielkosten (30% van 10 cent)– 0,0300
Verwacht resultaat per kWh= 0,0900

*Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden voor energieveiling

Vul het formulier in om deel te nemen aan de veiling. Meld je aan per project (per zonnepark), niet per portfolio. Indien je meerdere project wilt aanmelden, krijg je na het versturen van het formulier de mogelijkheid een nieuwe te versuren. Heb je nog vragen? Klik hier om de veelgestelde vragen te lezen.

Klik hier om de spelregels te lezen. Je schrijft je in om energie te leveren onder de volgende voorwaarden:

Sluiting veiling14 december 2023 om 15:00 uur
Type overeenkomst Vaste prijs* minus onkosten tegen kostprijs
Prijs per kWh15,75 cent
Looptijd1 jaar
Opzegvergoeding15%
Type energie100% Nederlandse zon of wind
Ingangsdatum1 januari, 1 februari, 1 maart of 1 april 2024

Je kunt gebruik maken van de veiling als je meer dan 20.000 kWh kan aanbieden.

* De vaste prijs omvat de maandelijkse platformkosten en 0,0035 per kWh.

Aanmelden webinar

Wil je toch nog meer weten over de veiling? Neem dan deel aan onze webinar op 23 november. Daarin bespreken we uitvoerig hoe de veiling werkt voor zowel afnemers als producenten van groene stroom. We geven antwoord op je vragen zodat je vrijblijvend en weloverwogen kan instappen. We hebben twee startmomenten voor het webinar met een duur van 30 tot 40 minuten. We zien je graag verschijnen!

Consent

23 november | 16:00 & 20:00

Melvin van Melzen

In het webinar leg ik je graag uit hoe de energieveiling precies werkt en hoe je er je voordeel mee kunt behalen. Ik geef ook graag antwoord op je vragen! 

Ervaringen met All in power

Bekijk alle ervaringen

Ons succes wordt bepaald door hoe onze klanten en partners onze meerwaarde zowel zakelijk als persoonlijk ervaren.

Koen Colvoort – Julia – Lochem

All in power trok me over de streep

Ik twijfelde al een tijd over het investeren in zonnepanelen. Het rendement en de terugverdientijd vielen mij altijd wat tegen. Toen ik met All in power in contact kwam en bleek dat ik kon verkopen aan mijn collega ondernemers en mijn personeel, was de keuze snel gemaakt. Ik heb nu …

Floris Mokveld – Voorzitter RoerOm energie – Roermond

Blij dat we niet voor een SCE teruglevercontract zijn gegaan

Als beginnende coöperatie was het voor ons best spannend om met All in power in zee te gaan. De meeste aanbiedingen die we hadden ontvangen verzekerde ons van de in de SCE beschikking genoemde opbrengsten. All in power wist ons ervan te overtuigen dat zelf handelen op de beurs in …

Pieter Wierkx – Parkmanager Majoppeveld – Roosendaal

Op naar een energieneutraal bedrijventerrein

Wij hebben ons tot doel gesteld om volledig energieneutraal te worden op bedrijventerrein Majoppeveld. Al snel kwamen we er achter dat het ene bedrijf meer kan opwekken dan het nodig heeft, terwijl het andere bedrijf juist te weinig opwekpotentieel heeft. De vraag om stroom te kunnen uitwisselen kwam dus heel …

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.