Waar staat PPA voor?

PPA staat voor Power Purchase Agreement, ook wel bekend als een (terug)leveringsovereenkomst in het Nederlands. Het is een belangrijk instrument dat wordt gebruikt in de wereld van duurzame energie om de levering en afname van groene energie te waarborgen.

Een PPA is een contract tussen een energieproducent en een afnemer, zoals een bedrijf of een organisatie. In dit contract wordt vastgelegd dat de energieproducent gedurende een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid duurzame energie zal leveren aan de afnemer. Dit kan bijvoorbeeld elektriciteit zijn die wordt opgewekt door zonnepanelen of windturbines.

De PPA biedt voordelen voor beide partijen. Voor de energieproducent geeft het zekerheid en een gegarandeerde afname van de opgewekte energie, wat kan helpen bij het financieren en opschalen van duurzame energieprojecten. Aan de andere kant stelt het de afnemer in staat om een betrouwbare bron van groene energie te verkrijgen, vaak tegen gunstige tarieven op de lange termijn.

Bovendien heeft de PPA een positieve impact op het milieu. Door de langdurige overeenkomst worden duurzame energieprojecten gestimuleerd, wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

In een tijd waarin de transitie naar duurzame energie essentieel is, speelt de PPA een cruciale rol bij het bevorderen van groene energieopwekking en het creëren van een duurzamere toekomst. Het verenigt producenten en afnemers in hun streven naar een schonere en meer verantwoorde energievoorziening, waardoor we gezamenlijk een positieve impact kunnen hebben op het milieu en de samenleving als geheel.

All in power

Categorieën:

Wetgeving

Meest bekeken

Platform update november 2023: geoptimaliseerde grafieken

We delen met enthousiasme mee dat er een nieuwe update is uitgebracht voor ons platform, waardoor het nog eenvoudiger wordt om je energieverbruik te monitoren via onze grafieken. ...
Lees meer

Wat is een GVO?

GVO staat voor Garantie van Oorsprong. Het is een digitaal certificaat dat dient als bewijs dat elektriciteit op een groene en duurzame manier is opgewekt. Het GVO certificaat ...
Lees meer

Wat kan je tegen negatieve prijzen doen?

In de wereld van duurzame energie kan het voorkomen dat het aanbod groter is dan de vraag, waardoor er negatieve elektriciteitsprijzen ontstaan. Bij negatieve prijzen kost het terugleveren ...
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.