Waar staat PPA voor?

PPA staat voor Power Purchase Agreement, ook wel bekend als een (terug)leveringsovereenkomst in het Nederlands. Het is een belangrijk instrument dat wordt gebruikt in de wereld van duurzame energie om de levering en afname van groene energie te waarborgen.

Een PPA is een contract tussen een energieproducent en een afnemer, zoals een bedrijf of een organisatie. In dit contract wordt vastgelegd dat de energieproducent gedurende een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid duurzame energie zal leveren aan de afnemer. Dit kan bijvoorbeeld elektriciteit zijn die wordt opgewekt door zonnepanelen of windturbines.

De PPA biedt voordelen voor beide partijen. Voor de energieproducent geeft het zekerheid en een gegarandeerde afname van de opgewekte energie, wat kan helpen bij het financieren en opschalen van duurzame energieprojecten. Aan de andere kant stelt het de afnemer in staat om een betrouwbare bron van groene energie te verkrijgen, vaak tegen gunstige tarieven op de lange termijn.

Bovendien heeft de PPA een positieve impact op het milieu. Door de langdurige overeenkomst worden duurzame energieprojecten gestimuleerd, wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

In een tijd waarin de transitie naar duurzame energie essentieel is, speelt de PPA een cruciale rol bij het bevorderen van groene energieopwekking en het creëren van een duurzamere toekomst. Het verenigt producenten en afnemers in hun streven naar een schonere en meer verantwoorde energievoorziening, waardoor we gezamenlijk een positieve impact kunnen hebben op het milieu en de samenleving als geheel.

All in power

Categorieën:

Wetgeving

Meest bekeken

Stroometiketten

Lees meer

Wat is zelflevering?

De revolutie van zelflevering! Welkom bij de revolutie van zelflevering – de krachtige trend waar individuen hun eigen elektriciteit verkopen, weg van traditionele energiebedrijven. Dit is meer dan ...
Lees meer
zelflevering

Meest gestelde vragen Webinar All in power 23 november 2023

Bekijk hier alle vragen rondom de All in power Energieveiling.
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.