Wat is een GVO?

GVO staat voor Garantie van Oorsprong. Het is een digitaal certificaat dat dient als bewijs dat elektriciteit op een groene en duurzame manier is opgewekt. Het GVO certificaat biedt transparantie en toont de oorsprong van de geproduceerde energie aan.

Dit certificaat verschaft gedetailleerde informatie over verschillende aspecten van de duurzaam opgewekte energie. Het omvat gegevens over de bron van de energie, zoals zonne-energie, windenergie of biomassa. Daarnaast vermeldt het de productiedatum, informatie over de productie-installatie, zoals locatie, type, capaciteit en meer, evenals de datum en het land van afgifte.

Voor consumenten en bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, biedt het GVO certificaat de garantie dat de aangekochte energie afkomstig is van groene bronnen. Het stimuleert tevens de ontwikkeling en investeringen in duurzame energieprojecten.

Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk, omdat het aantoont dat de elektriciteit die wordt afgenomen geen negatieve impact heeft op het milieu. Het GVO certificaat speelt een cruciale rol in het bevorderen van duurzame energie en is een waardevol instrument in de overgang naar een meer verantwoorde en milieuvriendelijke energievoorziening.

All in power

Categorieën:

Wetgeving

Meest bekeken

Stroometiketten

Lees meer

Wat is zelflevering?

De revolutie van zelflevering! Welkom bij de revolutie van zelflevering – de krachtige trend waar individuen hun eigen elektriciteit verkopen, weg van traditionele energiebedrijven. Dit is meer dan ...
Lees meer
zelflevering

Meest gestelde vragen Webinar All in power 23 november 2023

Bekijk hier alle vragen rondom de All in power Energieveiling.
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.