Wat is renewables hedging?

Bij ons verdienmodel maken we gebruik van het unieke concept van renewables hedging. Renewables hedging is een methode om risico’s te minimaliseren die gepaard gaan met de productie en verkoop van duurzame energie. Hoewel de meeste kosten vooraf zijn betaald bij de aanschaf van zonnepanelen of windturbines, heeft de geproduceerde energie een variabele waarde in de toekomst.

Met renewables hedging kan een afnemer van deze energie een contract afsluiten voor een gegarandeerde hoeveelheid energie tegen een vaste prijs gedurende een bepaalde periode. Hierdoor wordt het risico van schommelende energieprijzen verminderd. De afnemer kan zich beschermen tegen mogelijke prijsstijgingen op de energiemarkt en heeft de zekerheid van een stabiele prijs voor de afgenomen duurzame energie.

Het concept van renewables hedging biedt zowel producenten als afnemers van duurzame energie een strategische manier om zich te wapenen tegen onzekerheden op de energiemarkt. Het draagt bij aan een stabielere en duurzamere energievoorziening voor de toekomst.

All in power

Categorieën:

Financieel

Meest bekeken

Stroometiketten

Lees meer

Wat is zelflevering?

De revolutie van zelflevering! Welkom bij de revolutie van zelflevering – de krachtige trend waar individuen hun eigen elektriciteit verkopen, weg van traditionele energiebedrijven. Dit is meer dan ...
Lees meer
zelflevering

Meest gestelde vragen Webinar All in power 23 november 2023

Bekijk hier alle vragen rondom de All in power Energieveiling.
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.