Wat is zelflevering?

Zelflevering is de trend waarbij mensen hun eigen elektriciteit opwekken en lokaal gebruiken of aan anderen leveren, in plaats van traditionele energiebedrijven te gebruiken. Vaak gebeurt dit met zonnepanelen of windturbines, waardoor de stroom 100% groen is. Deze benadering geeft consumenten controle over hun energieproductie en draagt bij aan een schonere toekomst.

Zelflevering onderscheidt zich door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- of windenergie. Dit zorgt voor schone, hernieuwbare elektriciteit zonder schadelijke emissies. Het is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering en vervuilende energieopwekking.

Consumenten worden door zelflevering in hun kracht gezet. zelflevering geeft consumenten de macht over hun eigen energievoorziening. Door te investeren in hernieuwbare energie, kunnen zij hun energierekeningen verlagen en bijdragen aan een duurzame toekomst. Het kan ook financieel aantrekkelijk zijn. Overheidssteun en belastingvoordelen stimuleren het gebruik van duurzame energie. Zo wordt zelflevering een aantrekkelijke investering met besparingen op de lange termijn.

Zelflevering sluit naadloos aan bij duurzame ontwikkeling en helpt bij het afscheid nemen van fossiele brandstoffen. Het bevordert een schonere, duurzamere energieomgeving voor de toekomst.

All in power

Categorieën:

DuurzaamheidWindenergieZonne-energie

Meest bekeken

Platform update november 2023: geoptimaliseerde grafieken

We delen met enthousiasme mee dat er een nieuwe update is uitgebracht voor ons platform, waardoor het nog eenvoudiger wordt om je energieverbruik te monitoren via onze grafieken. ...
Lees meer

Waar staat PPA voor?

PPA staat voor Power Purchase Agreement, ook wel bekend als een (terug)leveringsovereenkomst in het Nederlands. Het is een belangrijk instrument dat wordt gebruikt in de wereld van duurzame ...
Lees meer

Wat is een GVO?

GVO staat voor Garantie van Oorsprong. Het is een digitaal certificaat dat dient als bewijs dat elektriciteit op een groene en duurzame manier is opgewekt. Het GVO certificaat ...
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.