Meest gestelde vragen Webinar All in power 23 november 2023

zelflevering

Energie leveren of afnemen

Je hebt een aantal zonnepanelen op je dak geplaatst. Maar weet je niet wat je met al die energie aan moet? Als je dan je stroom kan verkopen aan een afnemer, heb je op die manier een heel solide verdienmodel. Maar hoe komen vraag en aanbod bij elkaar?

Normaal gesproken geven wij de producenten sleutels om zelf afnemers te werven en de afnemers de mogelijkheden om zelf een eigen producenten te zoeken. Maar wat nou als dat niet lukt en je wilt toch stabiliteit in deze onzekere tijden. Daar hebben wij de energieveiling voor bedacht. Op deze manier kunnen wij iedereen gelijke kansen geven om op een eerlijke manier met elkaar in contact te komen en samen te gaan werken.

We hebben de producent en de afnemer.

De stroom die gaat rechtstreeks van producent naar afnemer.

En wat de afnemer betaalt komt ook rechtstreeks terecht bij de producent.

De afnemer weet zo dat hij eerlijke stroom heeft en dat wat hij betaalt op de goede plek, bij de producent terecht komt.

Het helpt om de energietransitie te versnellen en de producent die krijgt wat hem toebehoort en niet minder. Alles wat er wordt verdiend gaat naar jou als producent. Dat is wat All in power doet. Dat noemen wij zelflevering. Met een mooi renderend zonnepaneel onafhankelijk kunnen worden van de energiemarkt die alle kanten op beweegt, dat hebben we wel gezien.

Een zonnepaneel gaat 30 jaar mee. En die heb je al drie vier vijf keer terugverdiend voordat die een keer vervangen moet worden.

Je moet wel een geschikt dak hebben om te kunnen genieten van de voordelen van je eigen zonnestroom. Misschien heb je wel heel veel ruimte op je dak voor zonnepanelen. Hoe leuk is dat jouw zonne- of windenergie krijgen van of leveren aan iemand uit jouw omgeving en gegarandeerd zijn van stroom zo groen als het maar kan. De zekerheid van een eerlijke vaste prijs en transparant bij jou uit de buurt.

Simpel: twee keer per jaar organiseren wij de lokale energieveiling. Gedurende ongeveer een maand kun je je inschrijven. Na de sluitingsdatum brengen we afnemers en groene stroomproducenten bij elkaar.

Normaal gesproken denk je bij een veiling aan prijzen: wie het meeste biedt die krijgt hem als eerste. Deze veiling is anders. Bij ons selecteren we niet op de hoogste prijs of degene die het goedkoopst kan leveren. Wij kijken naar welke ondernemers zitten er dicht bij elkaar en de prijs die staat al vast. We hebben een prijs gekozen die voor iedereen gunstig is in de huidige markt. Je ziet dat het levertarief de kale prijs van 15,7 cent zeer voordelig is voor de afnemers. Het contract dat je sluit als je de veiling wint is een contract voor een jaar vast. Dus dat betekent een jaar zekerheid en een jaar lang nergens naar om hoeven kijken.

Dat is eigenlijk net als wat je gewend bent wanneer je bij een prijsvergelijker of bij een traditionele energieleverancier je energie inkoopt. Het grote verschil is natuurlijk dat bij ons de stroom aantoonbaar 100 procent eerlijk is van ondernemers aan ondernemers uit Nederland dus al het geld, alle energie en alle kennis blijft in de regio en bij elkaar.

Het belangrijkste voordeel is dat de producent en afnemer elkaar gaan helpen in plaats van dat we heel veel geld uitgeven aan de verkeerde dingen.

De selectie gaat op basis van nabijheid. Dus als wij twee producenten hebben en één afnemer krijgt de producent die het dichtstbij zit voorrang. Hebben we nou meer afnemers dan krijgt de dichtstbijzijnde de deal.

Nee, de webinar is vrijblijvend en gratis.

Nee, aanmelden voor de veiling is ook gratis en vrijblijvend tot aan het moment van sluiting. Hierna heeft u zich gecommitteerd. Zie ook de spelregels.

De inschrijving voor de veiling is geopend tot donderdag 14 december 15.00 uur. Tot die tijd kun je je ook weer vrijblijvend uitschrijven.

Na de sluiting gaan wij kijken wie er met elkaar in zee gaan. En als daar een deal uit komt, is dit bindend. De spelregels voor de veiling staan op onze website waar je je ook kan aanmelden.

Bij de energieveiling hebben we het over vaste prijzen. De prijzen op de energiebeurs die variëren elk uur. Als je producent bent en je inkomsten zijn afhankelijk van wat je verdient aan je zonnestroom en je inkomsten vallen weg omdat de beursprijzen dalen dan heb je een probleem. Dan kun je misschien niet terugverdienen of niet afbetalen. Met een vaste prijs weet je in ieder geval zeker dat je inkomsten stabiel en voorspelbaar zijn.

All in power

Categorieën:

All in power

Meest bekeken

Stroometiketten

Lees meer

Wat is zelflevering?

De revolutie van zelflevering! Welkom bij de revolutie van zelflevering – de krachtige trend waar individuen hun eigen elektriciteit verkopen, weg van traditionele energiebedrijven. Dit is meer dan ...
Lees meer

Platform update november 2023: geoptimaliseerde grafieken

We delen met enthousiasme mee dat er een nieuwe update is uitgebracht voor ons platform, waardoor het nog eenvoudiger wordt om je energieverbruik te monitoren via onze grafieken. ...
Lees meer

Meer informatie?

Wil je starten als opwekker, wek je al groene energie op of wil je energie afnemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk en passend aanbod.